Outdoor FAMILY Programs

Outdoor FAMILY Programs

Γιατί τα παιδιά και η οικογένεια χρειάζονται Χρόνο στη Φύση

Μπορεί να προτιμούν χρόνο με το tablet/παιχνιδομηχανή, αλλά δείτε γιατί το να περνούν χρόνο στη Φύση είναι σημαντικό

  • Χτίζει την αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν άπειροι τρόποι αλληλεπίδρασης στον εξωτερικό χώρο, από την πίσω αυλή έως το πάρκο και το τοπικό μονοπάτι πεζοπορίας ή τη λίμνη. Αφήνοντας το παιδί σας να επιλέξει πώς αντιμετωπίζει τη φύση σημαίνει ότι έχει τη δύναμη να ελέγχει τις δικές του ενέργειες.
  • Προωθεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Το αδόμητο στυλ παιχνιδιού στη φύση επιτρέπει στα παιδιά να αλληλοεπιδρούν ουσιαστικά με το περιβάλλον τους. Μπορούν να σκεφτούν πιο ελεύθερα, να σχεδιάσουν τις δικές τους δραστηριότητες και να προσεγγίσουν τον κόσμο με εφευρετικούς τρόπους.
  • Παρέχει διαφορετική διέγερση. Η φύση μπορεί να φαίνεται λιγότερο ενθαρρυντική από το βίαιο βιντεοπαιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα ενεργοποιεί περισσότερες αισθήσεις - μπορείτε να δείτε, να ακούσετε, να μυρίσετε και να αγγίξετε υπαίθρια περιβάλλοντα. «Καθώς οι νέοι περνούν όλο και λιγότερο τη ζωή τους σε ένα φυσικό περιβάλλον, οι αισθήσεις τους στενεύουν», «και αυτό μειώνει τον πλούτο της ανθρώπινης εμπειρίας».
  • Μειώνει το άγχος και την κόπωση. Σύμφωνα με τη Θεωρία Αποκατάστασης Προσοχής, τα αστικά περιβάλλοντα απαιτούν αυτό που ονομάζεται κατευθυνόμενη προσοχή, το οποίο μας αναγκάζει να αγνοήσουμε τους περισπασμούς και να εξαντλήσουμε τον εγκέφαλό μας. Σε φυσικά περιβάλλοντα, εφαρμόζουμε έναν αβίαστο τύπο προσοχής γνωστό ως απαλή γοητεία που δημιουργεί συναισθήματα ευχαρίστησης και όχι κόπωση.

Προσφέρουμε:                                                                          

  • E-Bikes (Lake Bike)
  • Μονοήμερες Πεζοπορίες
  • Πολυήμερες εξορμήσεις

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

Back to Top